• home
 • video
 • pas verschenen

  Ma Long heeft geen kind aan Zhang Jike in Chinese tafeltennisfinale

  Ma Long had maar vier sets nodig in de finale.

  0 / 0

  Ma Long had maar vier sets nodig in de finale.

  Al dagenlang keken miljoenen Chinezen reikhalzend uit naar de finale tussen hun twee tafeltennissende idolen, maar uiteindelijk was er van spanning weinig sprake. Wereldkampioen Ma Long liet geen spaander heel van zijn landgenoot Jike (4-0).

  De affiche voor de finale van het olympische enkelspel was al enkele jaren gedrukt: met Ma Long en Zhang Jike troffen respectievelijk de nummer één van de wereld en de olympische kampioen van Londen elkaar.

  Miljoenen Chinezen maakten zich op voor een ware titanenstrijd, maar daar was enkel in de eerste set iets van te merken. Ma Long trok daarin met 14-12 aan het langste eind, om vervolgens korte metten te maken met zijn landgenoot.

  In geen van de laatste drie sets slaagde Zhang Jike erin om meer dan vijf punten op het scorebord te krijgen. De setstanden waren uiteindelijk 14-12, 11-5, 11-4 en nogmaals 11-4. Met het behalen van de olympische titel mag Long zijn naam bijschrijven in de annalen van de tafeltennisgeschiedenis.

  Voor China zijn het de 29e en 30e medaille in Rio. De Volksrepubliek heeft nu 11 gouden, 8 zilveren en 11 bronzen plakken in de vitrinekast liggen. De Verenigde Staten blijven koploper met 38 stuks, waarvan 16 gouden.

  Bekijk hieronder een samenvatting van de finale:

  Wat te doen voor een olympische finale? Nog snel even oefenen tegen je tegenstander:

  Podium tafeltennis (mannen)
  1.Ma Long (Chi)
  2.Jike Zhang (Chi)
  3.Jun Mizutani (Jap)