• home
 • video
 • pas verschenen

  Lefebvre en Pelsmaekers houden voorlopig slechts één duo achter zich

  Yannick Lefebre en Tom Pelsmaekers openen met een 19e plek.

  0 / 0

  Yannick Lefebre en Tom Pelsmaekers openen met een 19e plek.

  Yannick Lefebvre en Tom Pelsmaekers hebben de eerste zeildag in de 49er-klasse afgesloten op de 19e plaats. In de eerste wedstrijd werden ze 19e, in de tweede 14e. De derde race werd uitgesteld tot morgen.

  Yannick Lefebvre en Tom Pelsmaekers zakten zonder een echt doel af naar Rio en willen er vooral ervaring opdoen met het oog op Tokio 2020.

  In de eerste regatta gleden de Belgische zeilers na een goede start weg naar de 19e plaats van de 20 duo's. Iets beter verging het hen in de tweede proef, waar ze na een inhaalrace als 14e over de meet zeilden.

  Normaliter moest er vandaag nog een derde regatta gevaren worden, maar die werd door de wisselende weersomstandigheden uitgesteld tot morgen. Na twee races heeft het Belgische duo 33 punten verzameld, goed voor een 19e plaats.

  De Nieuw-Zeelanders Peter Burling en Blair Tuke staan aan de leiding. Ze wonnen zowel de eerste als de tweede wedstrijd.

  Lefebvre: "Hebben tactische keuzes duur betaald"

  • Yannick Lefebvre: "Vanaf het startschot zaten we goed in wedstrijd. We hebben ons in de eerste race wel mispakt aan enkele tactische keuzes, die we heel duur hebben moeten betalen. Het was moeilijk om ons daarna in de wedsrijd te vechten. In de tweede race hebben we er nog het beste van gemaakt."
  • Tom Pelsmaekers: "Het resultaat zegt niet alles. We hebben enkele fouten gemaakt, maar morgen proberen we beter te doen."