• home
 • video
 • pas verschenen

  LeBron verlengt contract bij Cavs voor 100 miljoen in drie seizoenen

  LeBron vierde afgelopen seizoen zijn derde NBA-titel.

  LeBron James heeft de knoop over zijn toekomst doorgehakt. LeBron tekende een "langdurige" contractverlenging bij de Cavs, die hij afgelopen seizoen kampioen maakte. Daar hangt wel een stevig prijskaartje aan vast.

  LeBron zal in de volgende drie seizoenen 100 miljoen dollar (90 miljoen euro) verdienen in Cleveland. Zijn salaris van 33 miljoen dollar per seizoen maakt hem de best betaalde speler in de NBA. 

  LeBron is de laatste "free agent" met grote naam die een beslissing heeft genomen over zijn toekomst voor het komende seizoen. De voorbije twee seizoenen tekende hij telkens een contract voor een jaar om zijn opties open te houden.

  Dat hij deze keer voor drie seizoenen tekent, is een verrassing. "Ik teken opnieuw bij de Cleveland Cavaliers, het team van mijn stad", zegt de viervoudige MVP in een videboodschap. "Ik kijk er heel erg naar uit om onze titel te verdedigen."

  James startte zijn carrière in 2003 bij Cleveland. Van 2010 tot 2014 verdedigde hij de kleuren van de Miami Heat, waarmee hij twee keer NBA-kampioen werd. In 2014 keerde hij terug naar de club uit Ohio. De voorbije twee seizoenen tekende hij telkens een contract voor één jaar."