• home
 • video
 • pas verschenen

  Ku Bon-chan zorgt voor 4 op 4 voor Zuid-Korea in het boogschieten

  Bon-chan haalde het in de finale gemakkelijk tegen een Fransman.

  De Zuid-Koreaan Ku Bon-chan heeft het boogschieten bij de mannen gewonnen. Het is het vierde goud voor Zuid-Korea, dat in Rio alle disciplines in het boogschieten heeft gewonnen. Bon-chan klopte de Fransman Valladont in de finale. De Amerikaan Ellison pakte brons.

  Ku Bon-chan maakte al deel uit van de Zuid-Koreaanse mannenploeg die de teamcompetitie won in Rio. Hij kwalificeerde zich als zesde voor de individuele competitie en schopte het vrij gemakkelijk tot in de halve finales.

  Daarin had hij het moeilijk met de Amerikaan Brady Ellison. De eerste drie sets verliepen gelijkopgaand, maar uiteindelijk trok de Zuid-Koreaan toch aan het langste eind na nipte zeges in sets vijf en zes.

  In de finale ging het een stuk gemakkelijker voor Ku Bon-chan. De Fransman Jean-Charle Valladont kon nooit een vuist maken tegen Bon-chan en verloor met 3-7. Het brons was voor de Amerikaan Ellison, die won van de Nederlander Sjef van den Berg.

  Voor Zuid-Korea is het de vierden gouden medaille in het boogschieten op deze Spelen. Geen enkel ander land kon in die sport een gouden medaille mee naar huis nemen.

  Het podium:

  1. Ku Bon-chan (Z-Ko)
  2. Jean-Charles Valladont (Fra)
  3. Brady Ellison (VS)