• home
 • video
 • pas verschenen

  Japanse Kaneto verwijst Jefimova wederom naar de tweede plek

  De 27-jarige Kaneto zwemt naar olympisch goud op de 200m schoolslag.

  0 / 0
  De Japanse Rie Kaneto heeft de eerste zwemfinale van de avond naar haar hand gezet. Op de 200 meter schoolslag bleef ze na een matige race (2'20"30) de Russische Joelja Jefimova en de Chinese Shi Jinglin voor.

  Drie dagen geleden werd de Russische dopingzondaar Joelja Jefimova nog uitgefloten voor aanvang van haar finale in de 100 meter schoolslag. Daartegen had ze nu de nodige voorzorgsmaatregelen genomen. Met een indrukwekkende koptelefoon op de oren betrad ze het olympische bad.

  Eenmaal ze in het water gedoken was, verliep het de Russische iets beter. Traditiegetrouw keerde ze na 50 meter als laatste, vervolgens begon ze aan een klopjacht.

  Na 150 meter leek Jefimova daar met een tweede tussentijd bijzonder goed in te slagen. In de laatste baanlengte moest enkel de Japanse Rie Kaneto nog voor de bijl, maar dat was te veel gevraagd. Kaneto slaagde er zelfs nog in om afstand te nemen en ruim anderhalve seconde voor Jefimova aan te tikken.

  In de achtergrond was er een pijnlijk moment voor de Deense wereldrecordhoudster Rikke Møller Pedersen, die troosteloos achtste en laatste werd.

  Bekijk hieronder de finale van de 200 meter schoolslag:

  Podium 200 meter schoolslag (vrouwen)
  1.Rie Kaneto (Jap)2'20"30
  2.Joelja Jefimova (Rus)2'21"97
  3.Shi Jinglin (Chi)2'22"28