• home
 • video
 • pas verschenen

  Fiji overklast Groot-Brittannië in rugby sevensfinale

  Fiji was veel te sterk voor Groot-Brittannië in de finale: 43-7.

  0 / 0

  Fiji was veel te sterk voor Groot-Brittannië in de finale: 43-7.

  Fiji heeft zonder problemen het rugby sevens bij de mannen gewonnen. In de eerste olympische mannenfinale in die sport won het gemakkelijk van Groot-Brittannië: 43-7. Voor de eilandengroep is het de allereerste olympische medaille. Het brons was voor Zuid-Afrika, dat Japan versloeg in de wedstrijd om de derde plaats.

  Rugby sevens staat voor het eerst op het olympisch programma en krijgt met Fiji, de nummer één van de wereld, een gedroomde eindwinnaar.

  Fiji, dat voor de finale geen enkele wedstrijd verloor, liet in de eindstrijd geen spaander heel van Groot-Brittannië. De Britten kwamen er voor de rust helemaal niet aan te pas en keken bij het ingaan van de onderbreking tegen een 29-0 achterstand aan.

  Ook na de rust was het al Fiji wat de klok sloeg. Ze liepen al snel uit tot 36-0 en konden de feestelijkheden inzetten. Groot-Brittannië kon nog wel een keertje tegenprikken na een try van Norton, maar uiteindelijk gingen de Britten de boot in met 43-7.

  Wat volgde was een enorme vreugde-uitbarsting bij de spelers van Fiji en de meegereisde supporters. Ze winnen niet alleen het allereerste goud in het rugby sevens, voor de kleine eilandenstaat uit de Stille Oceaan is het ook de eerste (gouden) medaille uit de geschiedenis.

  Eindstand Rugby Sevens bij de mannen:

  1. Fiji
  2. Groot-Brittannië
  3. Zuid-Afrika
  4. Japan
  5. Nieuw-Zeeland
  6. Argentinië
  7. Frankrijk
  8. Australië
  9. Verenigde Staten
  10. Spanje
  11. Kenia 
  12. Brazilië

  Voor Fiji is het de allereerste olympische medaille: