• home
 • video
 • pas verschenen

  Everton-coach Koeman: "Nog niet zeker dat Lukaku competitiestart haalt"

  Koeman ziet Lukaku liever niet vertrekken naar Chelsea.

  Everton-trainer Ronald Koeman zegt dat de kans reëel is dat Romelu Lukaku zaterdag niet aan de aftrap verschijnt tegen Tottenham. De Rode Duivel kampt met een blessure, maar zit ook met een terugkeer naar Chelsea in zijn hoofd. Koeman hoopt dat het niet zover komt: "Wij willen onze beste spelers behouden".

  Een week geleden blesseerde Romelu Lukaku zich na 60 minuten tijdens een oefenmatch tegen Espanyol. Niets erg zo bleek, maar nu lijkt de 23-jarige Rode Duivel toch onzeker voor de openingsspeeldag in de Premier League tegen Tottenham.

  Of zit een aankomende transfer naar Chelsea er voor iets tussen? Lukaku ziet een terugkeer naar zijn ex-club en grote liefde wel zitten, maar de Londense club ziet voorlopig af van het hoge bedrag dat Everton voor zijn goudhaantje wil.

  Everton-coach Ronald Koeman besprak de situatie van Lukaku op een persconferentie in de aanloop naar de wedstrijd tegen Tottenham van morgen. "Het is niet zeker of Lukaku zaterdag aan de aftrap verschijnt. Hij heeft nog wat last van de blessure die hij opliep tegen Espanyol."

  Over de transfergeruchten over Lukaku wilde Koeman niet veel kwijt. "Ik praat niet over transfergeruchten. Lukaku is nog steeds van Everton en ik hoop mijn beste spelers te kunnen behouden."

  Koeman: "Williams is een waardige vervanger voor Stones"

  Tot slot kwam de 53-jarige trainer nog even terug op het vertrek van verdediger John Stones naar Manchester City en de komst van verdediger Ashley Williams.

  "Met Stones verloren we een kwaliteitsvolle speler, maar als een andere club het juiste bedrag betaalt, weet je dat hij kan vertrekken. Ashley is in ieder geval een waardige vervanger. Hij brengt leiderschap en ervaring. Bovendien kent hij de Premier League op zijn duimpje."

  Everton eindigde vorig jaar op een teleurstellende elfde plaats en hoopt dit seizoen opnieuw bovenaan het klassement mee te draaien. Zaterdag ontvangt Everton op de openingsspeeldag het Tottenham van Rode Duivels Alderweireld, Vertonghen en Chadli.

  Tweet van Everton met persconferentie van coach Koeman: