• home
 • video
 • pas verschenen

  Egyptenaar weigert Israëlische hand en ontketent relletje

  El Shehaby (rechts) staat niet te springen om Sasson (links) de hand te schudden.

  0 / 0
  Een Egyptische judoka heeft op de tatami voor een kleine politieke rel gezorgd. Na zijn verloren kamp weigerde hij de hand van zijn Israëlische tegenstander te schudden. Israël leeft op gespannen voet met de meeste Arabische landen.

  Nadat Or Sasson de Egyptenaar had gevloerd met ippon, weigerde El Shehaby de uitgestoken hand van de Israëli. Het publiek in de arena trakteerde hem daarop op een fluitconcert, maar dat kon de Egyptenaar niet deren.

  Nadat hij ook nog eens weigerde de traditionele slotbuiging te maken, zag de scheidsrechter zich gedwongen de man tot de orde te roepen. Het is niet verplicht de hand te schudden na afloop van een kamp, maar het is wel verplicht de buiging te maken", zo lichtte een woordvoerder van de internationale judofederatie toe.

  Of de bond nog extra maatregelen zal nemen, moet nog bekeken worden. "In het verleden zou het niet zeker geweest zijn dat zo'n kamp zou doorgaan. Het is al een grote vooruitgang dat de Arabische landen willen vechten tegen Israël", voegde de woordvoerder nog toe.