• home
 • video
 • pas verschenen

  Duitse dressuurploeg zet orde op zaken

  Isabelle Werth hielp Duitsland aan het goud.

  De Duitse ruiters hebben de gouden medaille in de dressuurcompetitie voor landenteams heroverd. Op overtuigende wijze namen ze revanche voor hun nederlaag in Londen, toen Groot-Brittannië voor eigen volk een einde maakte aan de Duitse hegemonie.

  Duitsland had nog een serieus ei te pellen met Groot-Brittannië, dat vier jaar geleden het goud pakte. De Duitsers waren tussen 1984 en 2008 onafgebroken olympisch kampioen geweest.

  In Rio realiseerden Kristina-Broring Sprehe, Isabelle Werth, Dorothee Schneider en Sonke Rothenberger een gemiddelde score van 81,936%, beduidend hoger dan de Britten (78,602%).

  Met Charlotte Dujardin maakt Groot-Brittannië wel nog kans op de zege in de individuele competitie. De amazone zette in de Grand Prix de beste score neer, terwijl ze in de Grand Prix Special tweede eindigde.

  De VS vervolledigde het podium, waardoor Nederland naast een medaille greep. Op de Spelen van Londen waren de Nederlanders nog goed voor brons, maar in Rio zagen ze Adelinde Cornelissen en haar zieke paard Perzival uitvallen.

   

  Het podium:
  1.Duitsland82,577%
  2.Groot-Brittannië77,937%
  3.Verenigde Staten76,363%