• home
 • video
 • pas verschenen

  Dit heeft u gemist in de nacht van donderdag op vrijdag

  Lianne Tan speelde goed mee, maar verloor toch.

  0 / 0
  Sporza werkt tijdens de Olympische Spelen de klok rond. Ook wanneer u onder de wol ligt, boksen wij de verslagen in elkaar. Dit moet u onthouden van de voorbije nacht.

  Lianne Tan eervol onderuit in drie sets

  Lianne Tan speelde haar eerste wedstrijd op het olympische badmintontoernooi. Onze landgenote verloor, maar dwong de Amerikaanse Wang wel tot drie sets. Vooral in de tweede set maakte Tan indruk.

  Biles oppermachtig in allroundfinale, Derwael 19e

  De Amerikaanse Simone Biles zorgde opnieuw voor spektakel in de artistieke gymnastiek. Na goud in de teamfinale pakte ze ook individueel de hoogste medaille. De arena trakteerde haar op een staande ovatie na haar grondoefening.

  Er turnde ook een Belgische mee in de allroundfinale. Nina Derwael blonk uit aan de brug met ongelijke leggers, maar door een foutje op de balk werd ze uiteindelijk 19e. Het is de beste prestatie aller tijden van een Belgische gymnaste in een allroundfinale.

  Rugbymannen bezorgen Fiji eerste olympische medaille

  Fiji beleefde een historische olympische nacht. De eilandengroep veroverde haar allereerste eremetaal op de Spelen en het was meteen een gouden plak. Het waren de rugbymannen die geschiedenis schreven door in de finale van de rugby sevens Groot-Brittannië van de mat te spelen: 43-7.

  Phelps zet puntjes op de i op 200m wissel

  Het publiek in Rio mocht gisteren getuige zijn van het laatste duel tussen Michael Phelps en Ryan Lochte. Op de 200m wisselslag ging Phelps op zoek naar zijn 22e gouden medaille. Het was een nek-aan-nek-race tot aan de schoolslag. Daar maakte meest gelauwerde olympiër aller tijden het verschil.

  Ongezien: twee winnaressen op de 100m vrije slag

  Sensatie op het koninginnennummer bij de vrouwen. Niet één, maar twee dames mogen een gouden medaille rond hun nek hangen na de 100m vrije slag. Simone Manuel en Penny Oleksiak tikten allebei als eerste aan in een olympisch record (52"70).

  Vice-olympisch kampioen Spanje kan dan toch eens winnen

  Spanje flirtte na twee nederlagen in de groepsfase al met de uitschakeling in het basketbaltoernooi. Ook tegen Nigeria zag de vice-olympische kampioen er niet goed uit, maar in de laatste minuten van de wedstrijd toonde Spanje eindelijk zijn winnaarsmentaliteit.