• home
 • video
 • pas verschenen

  Discuswerper Milanov blikt vooruit: "Ik heb er vertrouwen in"

  Milanov pakte zilver op het EK en het WK.

  0 / 0
  Straks begint de atletiekcompetitie in Rio. Philip Milanov komt al meteen in actie in de kwalificaties van het discuswerpen. "Het zijn nog altijd de Olympische Spelen, er kan vanalles gebeuren", beseft de medaillekandidaat.

  Philip Milanov veroverde in juni een zilveren medaille op het EK en ook op het WK vorig jaar pronkte hij op de tweede plaats. Niet verwonderlijk dus dat de 25-jarige discuswerper een van de kanshebbers is voor een olympische medaille. "In mijn hoofd is het niet anders dan een andere wedstrijd, maar het is natuurlijk wel het grootste sportevenement", vertelt hij.

  "Zeker in de atletiek is het belangrijk dat je hier presteert. Maar ik ben in vorm en denk wel dat ik iets moois kan doen."

  "Alle pijntjes zijn weg, alleen heb ik gisteren wat te veel rondgelopen in het olympisch dorp", lacht hij. "Als je de nieuwe schoenen niet gewend bent, is dat een probleem. Ik heb wat pijn aan mijn achillespees, maar dat zal wel op tijd weg zijn."

  Milanov neemt het onder meer op tegen de regerende olympische kampioen, Robert Harting. "Ik ben ervan overtuigd dat Harting goed zal gooien, over de 67,60 meter en ook Piotr Malachowski zal zo ver gooien. Ik zal mijn best moeten doen om ten minste over 66 meter te gooien. Als ik de finale haal natuurlijk. In Amsterdam zat die uitschieter er niet in, hopelijk kan dat hier wel gebeuren."

  "Het zijn de Olympische Spelen, je weet nooit wat er kan gebeuren. Iedereen is gemotiveerd, er gebeuren altijd uitschieters. Ook de laatste Spelen waren altijd op een hoog niveau, over de 67 meter voor alle medailles. Dus ik zal flink mijn best moeten doen."

  Milanov wordt dan wel bij de kanshebbers op een medaille gerekend, maar wat verwacht hij zelf? "Ik blijf down to earth. Ik hoop op een top vijf of top acht, dat is een beetje mijn doel", blijft Milanov bescheiden.