• home
 • video
 • pas verschenen

  Dewulf: "Op de Spelen in Tokio zal Goffin op zijn top zijn"

  Voor David Goffin zit zijn olympisch avontuur erop.

  Met de nederlaag van David Goffin verlaat de laatste Belgische tennisspeler het olympische toneel. Sporza sprak met tennisverslaggever Filip Dewulf voor een analyse. "Het is een teleurstelling, maar we mogen niet te hard zijn voor Goffin."

  Na het uitstekende begin van David Goffin (ATP-13) in Rio, was het toch even schrikken toen hij gisteren verrassend de duimen moest leggen tegen de Braziliaan Thomaz Bellucci (ATP-54). “Het is toch wel een teleurstelling”, blikt Filip Dewulf terug op de prestatie van onze landgenoot. “Als je het seizoen van Goffin bekijkt en de status die hij de voorbije maanden heeft verworven, had iedereen verwacht dat hij de klus zou klaren.”

  Maar Bellucci is geen hapklare brok en dat is gisteren gebleken. “Ik denk dat Goffin tot 5-3 in de eerste set de wedstrijd in handen had. Maar daarna is Bellucci, mede door het enthousiaste thuispubliek, een versnelling hoger gaan spelen. Bovendien stond er een enorm felle wind, waardoor Goffin wat terughoudender voor de dag kwam. Zijn tegenstander was veel agressiever en wou absoluut naar de volgende ronde.”

  Het is de eerste keer dat David Goffin dit seizoen verliest van een speler die lager geklasseerd staat dan hem. “Daarom komt het aan als een verrassing. Jammer, want nu mist hij een kwartfinale tegen Rafael Nadal. Dat zou geen makkelijke wedstrijd geweest zijn, maar Goffin had zeker zijn kans. Nadal moest gisteren normaal drie wedstrijden spelen, maar gaf verstek in het gemengd dubbel. Dat toont aan dat de Spanjaard nog niet helemaal hersteld is van zijn polsblessure.”

  “Toch mogen we niet te hard zijn voor Goffin”, besluit Dewulf. “Hij leert nog iedere wedstrijd bij en wordt met mondjesmaat een betere tennisser. De Olympische Spelen in Rio zijn op dat vlak opnieuw een extra ervaring voor hem. Ik denk dat Goffin zijn piek zal bereiken als hij 28 jaar is. Hopen op Tokio 2020 zou ik zeggen, daar gaat hij op zijn top zijn.”