• home
 • video
 • pas verschenen

  Chinese vrouwen sprinten naar goud, wereldrecord en eerherstel

  China verbeterde in de reeksen het wereldrecord.

  0 / 0

  China verbeterde in de reeksen het wereldrecord.

  Ook in het baanwielrennen weet China wat winnen is. De Chinese vrouwen waren de beste in de teamsprint, nadat ze in de reeksen het wereldrecord hadden gebroken. Rusland moest zich tevreden stellen met zilver, het brons was voor Duitsland.

  De teamsprint is eigenlijk een sprint in de vorm van een tijdrit over twee rondes. Bij de vrouwen bestaat een team uit twee rensters, waarbij de ene haar teamgenoot een ronde lang op sleeptouw neemt. Die tweede renster werkt dan nog één ronde zo snel mogelijk af.

  Aangezien de Chinezen zich met een wereldrecord voor de finale geplaatst hadden, startten Gong Jinjie en Zhong Tianshi als favorieten in de finale. Vier jaar geleden had Gong de olympische finale gewonnen, maar werd ze met haar partner gedeklasseerd.

  Rio stond dus in het teken van revanche en de Russinnen waren het kind van de rekening. Een wereldrecord zat er niet meer in, maar de tijd van 32,107 seconden was ruim voldoende voor het goud.

  In de wedstrijd voor het brons nam Duitsland het op tegen Australië. De Duitse vrouwen maakten de beste start, maar hielden amper 22 duizendste seconde over aan de finishlijn.

  Het podium:
  1.China32.107
  2.Rusland32.401
  3.Duitsland32.636