• home
 • video
 • pas verschenen

  Bulgaarse atlete loopt tegen de dopinglamp

  Silvia Danekova zal niet te zien zijn tijdens het olympisch atletiektoernooi.

  De Bulgaarse loopster Silvia Danekova, gespecialiseerd in de 3.000m steeple, heeft een positieve dopingstest afgelegd. Dat bevestigt het Bulgaars Olympisch Comité.

  Na de Chinese zwemster Chen Xinyi, is nu ook de Bulgaarse loopster Silvia Danekova tegen de dopinglamp gelopen. Enkele dagen na haar aankomst in Rio werd de 33-jarige atlete, gespecialiseerd in de 3.000m steeple, betrapt op het gebruik van epo, dat meldt het Bulgaars Olympisch Comité.

  De atlete schreeuwt haar onschuld uit. "Het was voor mij een ongelofelijke shock te moeten horen dat ik een positieve dopingtest afleverde", klinkt het. "Ik ben vier keer gecontroleerd en alleen die ene geeft een positief resultaat. De enige verklaring voor het positieve resultaat, zie ik in de voedingssupplementen die ik neem. Ik heb de regels niet overtreden en ben niet schuldig. Dit voelt aan als een vernedering."

  Danekova is geen hoogvlieger in haar discipline. Op de Olympische Spelen in Londen eindigde ze op een troosteloze 38e plaats, maar in Rio zal ze zich dus niet kunnen verbeteren.