• home
 • video
 • pas verschenen

  Britten zijn voor de vijfde keer op rij de beste in de vier zonder stuurman

  Groot-Brittannië wint voor de vijfde keer op rij goud in de vier zonder stuurman.

  Een kwartiertje nadat Groot-Brittannië de twee-zonder bij de vrouwen won, was er opnieuw Brits roeigoud. De Britten wonnen afgetekend de vier zonder stuurman bij de mannen. Australië won zilver, Italië brons.

  Het was van de Spelen in Atlanta in 1996 geleden dat Groot-Brittannië geen goud won op de vier zonder stuurman. Maar op de laatste twee Spelen was Australië telkens tweede en die zinden op revanche.

  En dus moesten Alex Gregory, Mohamed Sbihi, George Nash en Constantine Louloudis alles uit de kast halen om eeuwige rivaal Australië af te houden.

  Lange tijd kon het Australische viertal gelijke tred houden, maar op het einde werd de Britse turbo open gedraaid. Aan de finish was de voorsprong bijna twee seconden. Italië eindigde op ruime afstand derde.

  Het podium:

  1. Groot-Brittannië - 5'58"61
  2. Australië - 6'00"44
  3. Italië - 6'03"85