• home
 • video
 • pas verschenen

  Bacosi wint goud in skeet vrouwen, bronzen Rhode vestigt record

  De Italiaanse dames winnen goud en zilver, de Amerikaanse vestigt een record.

  Diana Bacosi heeft op haar eerste Spelen Italië een gouden plak geschonken in de skeet bij de vrouwen. In de finale versloeg ze een landgenote. De bronzen Kim Rhode won al op zes Spelen een medaille.

  Eerder op de dag werd de halve finale al gedomineerd door de Italiaanse dames. Olympische kampioene van Peking Chiara Cainero bleef foutloos, terwijl de olympische debutante, Diana Bacosi, maar één misser liet optekenen.

  In de Italiaanse finale waren de rollen net omgekeerd. Cainero miste meteen twee van haar eerste vier schoten, terwijl Bacosi slechts één keer miste op zestien schijven. Diana Bacosi is op haar eerste Olympische Spelen meteen goed voor goud.

  De bronzen plak ging naar de Amerikaanse Kim Rhode, die daarmee toetreedt tot een select clubje. De 37-jarige Rhode heeft nu op zes opeenvolgende Spelen een medaille behaald, iets wat nog maar vijf atleten haar voordeden.

  Het podium:

  1. Diana Bacosi (Ita) - 15pt
  2. Chiara Cainero (Ita) - 14pt
  3. Kimberly Rhode (VS) - 15pt