• home
 • video
 • pas verschenen

  Zwemmende zussen bekampen elkaar in finale 100 meter vrije slag

  De zussen schonken Australië al goud op de estafette.

  De 100 meter vrije slag wordt een zusterstrijd. De Australische Cate en Bronte Campbell nemen het vannacht tegen elkaar op. De eerste is wereldrecordhouder, de tweede is wereldkampioene. Samen bezorgden ze Australië al het goud op de 4x100 meter.

  Cate Campbell zwom met 52"71 de snelste tijd van alle deelnemers in de halve finale en verbeterde in een klap ook haar eigen olympische record dat ze in de reeksen had neergezet. Haar jongere zus Bronte, de regerende wereldkampioene, werd tweede in de andere halve finale, goed voor de vijfde tijd van alle deelnemers.

  "Ik wil er het beste van maken, iedereen droomt ervan om de finale te halen op de Olympische Spelen", reageert Cate, de oudste van de twee. Ook voor Bronte gaat een droom in vervulling. "Hopelijk helpt de gelegenheid me om nog een tikkeltje beter te doen", zegt ze.

  Maar de zussen, die in Malawi geboren werden maar op jonge leeftijd naar Australië verhuisden, kunnen niet enkel naar elkaar kijken in de finale. Met regerend olympisch kampioene Ranomi Kromowidjojo, Sarah Sjöström en Penelope Oleksiak krijgen ze te duchten tegenstanders naast zich.