• home
 • video
 • pas verschenen

  Zelfde finale, andere winnaar: Ding Ning pakt in tafeltennis revanche voor Londen

  Ding Ning wint dit keer de heruitgave van de finale van Londen.

  0 / 0

  Ding Ning wint dit keer de heruitgave van de finale van Londen.

  Ding Ning heeft de finale van het tafeltennis gewonnen tegen haar landgenote Li Xiaoxia. De wereldkampioene was in de beslissende zevende set de beste in wat een heruitgave was van de finale van Londen, vier jaar geleden.

  China liet de nummer één ter wereld thuis, Liu Shiwen, omdat er per land maar twee speelsters mochten deelnemen. Het illustreert de overmacht van China in het tafeltennis.

  Toch was het een droomfinale. Met Li Xiaoxia en Ding Ning stonden de twee laatste wereldkampioenes tegenover elkaar. Het was ook een heruitgave van de finale van vier jaar geleden in Londen. Toen won Li Xiaoxia met 4-1.

  In Rio werd het spannender. Even leek Li Xiaoxia op weg naar haar tweede goud met een paar prachtige punten (zie video), maar uiteindelijk was Ding Ning de sterkste in de beslissende zevende set. Sinds er sinds 1988 tafeltennis wordt gespeeld op de Spelen hebben we altijd een Chinese winnares gekregen.

  Het brons was voor de Noord-Koreaanse Kim Song I. Die is pas de nummer vijftig ter wereld, maar dat komt omdat de Noord-Koreaanse speelsters weinig toernooien spelen. Zij won vrij vlot van de Japanse Ai Fukuhara.

  Twee straffe punten op rij van Li Xiaoxia: