• home
 • video
 • pas verschenen

  Werelduurrecordhoudster Stevens houdt het voor bekeken na dit seizoen

  Evelyns Stevens was de voorbije dagen aan het werk te zien in Rio.

  De Amerikaanse Evelyn Stevens (33) zal volgend seizoen niet meer in het wielerpeloton te bewonderen zijn. Stevens - die de olympische wegrit en tijdrit reed in Rio - eindigde dit jaar nog tweede in de Waalse Pijl en de Giro Rosa.

  Op de erelijst van Evelyn Stevens (Boels-Dolmans) prijken onder meer twee wereldtitels in de ploegentijdrit, de Waalse Pijl, vier Amerikaanse tijdrittitels en de eindzege in de Route de France.

  De 33-jarige Amerikaanse wielrenster wou stoppen na een seizoen met hoogtepunten. En dit jaar was er zo eentje. Eind februari verbeterde Stevens het werelduurrecord tot 47,980 km/u en de afgelopen dagen was ze ook van de partij op de Olympische Spelen. Stevens eindigde 10e in de olympische tijdrit en 12e in de wegrit.