• home
 • video
 • pas verschenen

  Werd tennisbelofte vergiftigd met rattenurine op Wimbledon?

  Taylor in actie op Wimbledon, voor ze plots ziek werd.

  De Britse politie heeft een onderzoek geopend naar de oorzaak van de plotse ziekte bij juniore Gabriella Taylor tijdens haar kwartfinale op Wimbledon. Volgens haar moeder was er meer aan de hand. "Ze was bijna dood door een zeldzame bacteriële infectie, dit kan geen toeval zijn", zegt haar moeder.

  De 18-jarige Gabriella Taylor werd op 6 juli in allerijl naar het ziekenhuis gebracht en kon haar kansen in het junioretoernooi op Wimbledon niet meer verdedigen.

  Taylor lag vier dagen op de dienst Intensieve Zorg in het ziekenhuis, maar het duurde nog langer voor de dokters ontdekten wat er precies aan de hand was. "Toen we te horen kregen wat er aan de hand was, waren we met verstomming geslagen", legt haar moeder Milena uit.

  Taylor werd geveld door leptospirose (rattenziekte). Dat is een infectie die veroorzaakt wordt door een bacterie die meestal voorkomt in door rattenurine vervuild water.

  "Gabriella zweefde tussen leven en dood. Volgens ons kan het geen ongeluk zijn omdat de bacterie zo zeldzaam is. Ik heb ook nooit geloofd dat mijn dochter zomaar ziek werd", zegt de moeder.

  De Britse politie schoot in actie na een anonieme tip. "We onderzoeken de beschuldiging van vergiftiging om iemands leven in gevaar te brengen."

  Ondertussen traint Gabriella Taylor wel opnieuw