• home
 • video
 • pas verschenen

  Vrijgelaten Namibische bokser staat vanavond in de ring

  Junius mocht op de openingsceremonie de Namibische vlag dragen.

  Jonas Junius, de Namibische bokser die eerder deze week door de politie werd opgepakt op verdenking van aanranding, mag vanavond dan toch in actie komen. "Hij is niet schuldig bevonden", legt de woordvoerder van het IOC uit.

  Jonas Junius, die bij de openingsceremonie nog de Namibische vlag mocht dragen, is vandaag vrijgelaten. Net op tijd, want om 23u00 vandaag staat hij tegenover de Fransman Hassan Amzile voor zijn kamp in de 1/16e finales. Junius vecht in de klasse tot 64 kilogram, bij de halfweltergewichten.

  De 22-jarige Junius zou volgens de Braziliaanse krant O Globo in het olympisch dorp een kamermeisje hebben aangerand. Het meisje, dat naar eigen zeggen werd vastgepakt en bijna gekust, kon weglopen en de politie verwittigen. "Junius werd vrijgelaten in afwachting van verdere gerechtelijke stappen, maar hij mag boksen", klinkt het bij de woordvoerder van het IOC.