• home
 • video
 • pas verschenen

  Verwimp weet zich niet te plaatsen voor de Grand Prix Special

  Verwimp met haar paard Tiamo.

  0 / 0
  Jorinde Verwimp heeft zich niet kunnen plaatsen voor de Grand Prix Special in de dressuur. De amazone eindigde als 35e van alle deelnemers. Omdat ze niet bij de beste 8 individuele ruiters eindigt, zitten haar Spelen erop.

  Op de Olympische Spelen begint de dressuur met een Grand Prix die door alle ruiters - zowel de individuele deelnemers als de ruiters van de landenteams - wordt afgewerkt. De beste zes landenteams en de beste 8 individuele ruiters gaan door naar de Grand Prix Special. Achttien combinaties kunnen daarin een plaats verdienen voor de finale op muziek.

  Verwimp wist dus wat haar te doen stond. Met een tiende plaats in Aken had ze getoond dat ze klaar was voor Rio. Een score van om en bij de 72% zou genoeg zijn voor een plaats bij de beste 8 individuele ruiters.

  De 21-jarige amazone bleef daar echter onder. Met haar paard Tiamo verzamelde Verwimp 70,771% punten. Daarmee eindigt ze als dertiende individuele ruiter en is ze uitgeschakeld. In het algemene klassement haalde ze de 35e plaats.