• home
 • video
 • pas verschenen

  Vannieuwkerke: "Ik plaats Pieters heel dicht bij de medailles"

  Golf maakt straks na meer dan een eeuw zijn rentree op de Spelen. Commentator Karl Vannieuwkerke kijkt uit naar de prestaties van de Belgen. "We hebben echt twee medaillekanshebbers, maar het is een onvoorspelbare sport."

  Nu golf opnieuw een olympische sport is, heeft Karl Vannieuwkerke nog wat extra werk in deze drukke sportzomer, maar dat vindt hij niet erg. "Golf wordt heel vaak gezien als een vrijetijdsbesteding voor oudjes in Knokke of Sint-Martens-Latem."

  "Dat is het ook natuurlijk, maar dat is wielertoerisme ook. Golf aan de top wordt echt op een zeer hoog niveau gespeeld. Dat zijn echte atleten. Ik ben blij dat het opnieuw deel uitmaakt van de Spelen."

  "Bovendien hebben we twee medaillekanshebbers met Thomas Pieters en Nicolas Colsaerts. Dat zijn twee mannen die echt wel kunnen golfen. Ze hebben al toernooien gewonnen op de European Tour. Het zijn ook "longhitters", ze slaan heel ver vanop de tee. De lange baan in Brazilië zou hen dus zeker moeten liggen."

  "Heel wat sterren hebben afgehaakt. Zes spelers uit de top tien zijn er niet bij. Ze gebruiken het zikavirus als alibi, maar ik denk dat ze golf nog niet echt kunnen plaatsen als olympische sport. Persoonlijk ben ik daar niet rouwig om want de kansen van de Belgen stijgen daardoor. Ik denk dat de Amerikaan Bubba Watson het goud pakt, maar ik plaats Pieters heel dicht voor de medailles."

  "Het is realistisch, maar golf is onvoorspelbaar. Pieters kan de ene week een toernooi winnen en de week erna de cut niet halen. Alles hangt af van een, twee of drie mindere holes. Als je op zaterdag nog meedoet in de top tien, kan je zondag een medaille pakken. Alles zal afhangen van details."

  Volg het vanaf 13u45: