• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Schuerbeeck vol vertrouwen naar Rio: "Ik ben in topvorm"

  Marathonloper Willem Van Schuerbeeck komt op de slotdag in actie.

  Marathonloper Willem Van Schuerbeeck heeft donderdag vlak voor zijn vertrek naar Rio de pers te woord gestaan. In vermoedelijk zware omstandigheden hoopt hij vooral op een mooie klassering. "Mijn trainingen bevestigen dat ik absoluut in topvorm ben."

  Willem Van Schuerbeeck heeft in september vorig jaar de kwalificatie voor de Spelen afgedwongen. In Berlijn liet hij een recordtijd van 2u12'49" noteren, waarmee hij overigens net Florent Caelen (2u12"51) voorbleef, die overigens ook in Rio actief zal zijn. "Die wedstrijd was geregisseerd met hazen en op een zeer snel parcours", legt Van Schuerbeeck uit. "In Rio is het een echte wedstrijd waar ieder voor zich loopt."

  De 31-jarige leerkracht lichamelijke opvoeding maakt zich geen illusies. "De Ethiopiërs en de Kenianen zullen weer outstanding zijn, maar ik hoop er het hoogst haalbare uit te halen. In vochtige en warme omstandigheden wil ik vooral mijn ranking verbeteren. Mijn trainingen bevestigen dat ik absoluut in topvorm ben."

  Op de olympische marathon bij de mannen, die pas op de slotdag (zondag 21 augustus) wordt gehouden, komen drie Belgen in actie. Behalve Van Schuerbeeck en Caelen, verschijnt ook Koen Naert aan de start. Naert is met 2u10'31" op papier de sterkste Belg.