• home
 • video
 • pas verschenen

  Van der Sande bedankt Lotto voor Vuelta-ticket met ritwinst in de Ain

  Van der Sande mag straks ook proberen te sprinten voor winst in de Vuelta.

  Tosh Van der Sande heeft zijn snelle benen geëtaleerd in de Ronde van de Ain. Onze 25-jarige landgenoot was in een sprint sneller dan Michael Schwarzmann en Anthony Turgis. Het is al de 19e zege voor Lotto-Soudal dit seizoen.

  Voor Fabien Grellier (Direct Energie), Florent Pereira (Roubaix Lille Métropole), Romain Combaud (Delko Marseille Provence KTM) en Lukas Spengler (Zwitserse selectie) ging het in de tweede etappe van de Ronde van de Ain te traag in het peloton. Zij trokken eropuit, maar kregen nooit meer dan vier minuten voorsprong.

  De finale werd gekleurd door de dubbele beklimming van de Côte de Cessiat. De 3,5 kilometer lange helling moest een eerste keer worden overwonnen op 42 kilometer van het einde. Op 17 kilometer van de streep volgde nog een passage.

  Alexandre Geniez (FDJ) en Axel Domont (AG2R) probeerden tussen de twee beklimmingen in het gat met de koplopers te dichten, maar het peloton liet niet begaan. Ook Pierre Latour (AG2R) geraakte bij de tweede doortocht op de Côte de Cessiat niet weg.

  Vlak na de top werden de vluchters door het peloton gegrepen en kon de koers opnieuw beginnen. Onder anderen Rudy Molard (Cofidis) en Valentin Madouas (Franse selectie) zetten een aanval in. Het Franse duo hield het een paar kilometer vol, maar boog dan toch het hoofd voor een uitgedund peloton.

  In de massasprint bleek Tosh Van der Sande duidelijk de snelste. Hij versloeg Michael Schwarzmann (Bora) en Anthony Turgis (Cofidis) en pakte zijn tweede profzege uit zijn carrière. Matteo Trentin (Etixx-Quick Step) blijft leider.

  Ronde van de Ain (2.1)

  Uitslag rit 2

  1. Tosh Van der Sande - 173,2 km in 4u16'01"
  2. Michael Schwarzmann (Dui) - allen zelfde tijd
  3. Anthony Turgis (Fra)
  4. Kévin Réza (Fra)
  5. Cees Bol (Ned)
  6. Samuel Dumoulin (Fra)
  7. Matteo Trentin (Ita)
  8. Juan José Lobato (Spa)
  8. Anthony Maldonado (Fra)
  10. Victor Campenaerts

  Stand na rit 2

  1. Matteo Trentin (Ita) - in 7u37'14"
  2. Tosh Van der Sande - z.t.
  3. Michael Schwarzmann (Dui) - 4"
  4. Anthony Turgis (Fra) - 6"
  5. Samuel Dumoulin (Fra) - 10"
  6. Kévin Réza (Fra) - z.t.
  7. Jonas Van Genechten
  8. Cees Bol (Ned)
  9. Juan José Lobato (Spa)
  10. Lorrenzo Manzin (Fra)

  Dagwinnaar Van der Sande

  Van der Sande: "Ik heb hier hard voor gewerkt"

  "Ik ben uiteraard ongelooflijk blij met deze zege", reageerde Van der Sande. "Als wielrenner offer je veel op en train je keihard om een goed resultaat neer te zetten. Het is leuk om daarvoor beloond te worden."