• home
 • video
 • pas verschenen

  Tsjertsjesov aangesteld als nieuwe bondscoach van Rusland

  Tsjertsjesov moet Rusland op het EK van 2020 krijgen.

  Stanislav Tsjertsjesov is de nieuwe Russische bondscoach. In juni moest toenmalig selectieheer Leonid Sloetski na de vroegtijdige uitschakeling van Rusland op het EK zijn koffers pakken. Rusland geraakte op het EK in Frankrijk niet verder dan de eerste ronde. Het werd troosteloos laatste in een groep met Engeland, Slovakije en Wales.

  Stanislav Tsjertsjesov verdedigde in zijn voetbalcarrière het doel voor onder andere Spartak Moskou en FC Tirol. De 52-jarige Rus stond ook 39 keer tussen de palen voor de nationale ploeg.

  Als trainer was Tsjertsjesov de laatste jaren actief bij Dinamo Moskou en Legia Warschau, waar hij na afloop van dit seizoen werd opgevolgd door Besnik Hasi. Zijn aanstelling als bondscoach van Rusland wordt voor de ex-doelman tot nog toe de grootste uitdaging in zijn carrière.

  Hij volgt zijn landgenoot Leonid Sloetski op die na teleurstellende resultaten op het EK werd ontslagen. De 45-jarige Sloetski viel vooral op door zijn zenuwachtig gedrag op de bank. Rusland speelt zijn eerste wedstrijd onder leiding van Tsjertsjesov op 31 augustus. Dan treft het Turkije voor een vriendschappelijk duel in Antalya.

  Tsjertsjesov is verrassende keuze

  De aanstelling van Tsjertsjesov als Russisch bondscoach kan een verrassing genoemd worden. Lange tijd circuleerde de naam van Koerban Berdjev om de plaats van Sloetski in te nemen.

  Hij schakelde met Rostov Anderlecht uit in de voorrondes van de Champions League, maar nam dan ontslag om Russisch bondscoach te kunnen worden. Dat feestje gaat nu niet door voor de 63-jarige Berdjev, die eerder ook al coach was van Roebin Kazan.

  Kijk hieronder nog eens naar een bloednerveuze Sloetski: