• home
 • video
 • pas verschenen

  Tottenham-trainer Pochettino: "Vertonghen is klaar voor de competitiestart"

  Vertonghen liep zijn enkelblessure op tijdens EK in Frankrijk.

  Jan Vertonghen is klaar voor de competitiewedstrijd van zaterdag tegen Everton. Dat zei Tottenham-trainer Mauricio Pochettino tijdens zijn traditionele persconferentie. De linksvoetige verdediger liep tijdens het EK in Frankrijk een enkelblessure op, maar daar is hij nu dus van verlost.

  "Goed nieuws: Vertonghen is opnieuw fit", zei Pochettino. "De afgelopen week verliep perfect. Hij kon probleemloos met de groep trainen."

  Op 30 juni, een dag voor de kwartfinale op het EK tegen Wales, scheurde Vertonghen twee ligamenten in zijn enkel. Volgens de toenmalige bondscoach Marc Wilmots zou die blessure Vertonghen zes tot acht weken aan de kant houden.

  Behalve Vertonghen verdienen ook Toby Alderweireld, Mousa Dembélé en Nacer Chadli nog steeds hun brood bij Tottenham. Op de openingsspeeldag in de Premier League gaat de Londense club zaterdag op bezoek bij het Everton van Romelu Lukaku en Kevin Mirallas.