• home
 • video
 • pas verschenen

  Swansea rondt met Baston duurste transfer in de clubgeschiedenis af

  Vorig seizoen was Baston (rugnummer 18) nog aan het feest bij Eibar.

  Swansea neemt Borja Baston over van Atletico Madrid voor 18,1 miljoen euro. Het is de duurste transfer in de clubgeschiedenis. De 23-jarige aanvaller was eigendom van Atletico Madrid maar speelde vorig seizoen op uitleenbasis bij Eibar. Daar was hij goed voor 18 goals in 36 wedstrijden.

  Swansea heeft met Borja Baston en Fernando Llorente zijn Spaanse spitsenduo voor het aankomende seizoen te pakken.

  Baston stoot met een prijskaartje van 18,1 miljoen euro Wilfried Bony van de tabellen als duurste transfer in de clubgeschiedenis. Die werd in 2013 voor ongeveer 14 miljoen euro overgenomen van Vitesse.

  De aanvaller was door zijn vele goals bij Eibar begeerd door heel wat Europese topclubs, maar koos uiteindelijk toch voor Swansea. Hij tekende een contract voor vier seizoen bij de Premier League-club en kan zaterdag al debuteren tegen Burnley.

  In de spits krijgt Baston zijn landgenoot Llorente naast zich. Die speelde een paar dagen geleden al zijn eerste match voor Swansea. In een oefenpot tegen Rennes verkwanselde de gewezen spits van Juventus en Sevilla een open kans voor doel (zie lees ook). Hopelijk wacht Baston zaterdag niet hetzelfde lot.

  Baston: "Ik wil mijn transfer terugbetalen met goede prestaties"

  De vele miljoenen die Swansea voor hem neertelt, zorgen bij Baston niet voor extra druk.

  "Er is druk, maar het is goede druk. Hopelijk kan ik veel goals maken, want ik wil mijn transferbedrag terugbetalen met goede prestaties. Ik heb door voor deze club te tekenen een belangrijke beslissing genomen. Het is de bedoeling om hier vele mooie jaren te beleven."

  "Na heel wat uitleenbeurten wil ik mij nu settelen bij een club. Ik heb honger naar succes en ben blij om hier te zijn. Spaanse voetballers hebben hier altijd al goed gepresteerd. Ik hoop hetzelfde te kunnen doen."

  Baston is bij Swansea de 16e Spanjaard die het truitje van de Engelse club zal mogen aantrekken.

  Swansea kondigt de komst van Baston aan via Twitter: