• home
 • video
 • pas verschenen

  Sterk eindschot bezorgt Poolse dames olympische titel in dubbel-twee

  Het Poolse duo mocht na een flinke eindsprint het goud vieren.

  In de dubbel-twee bij de dames heeft Polen aan het langste eind getrokken. Magdalena Fularczyk-Kozlowska en Natalia Madaj persten in de slotfase nog een flinke eindsprint uit hun lijf en snoepten de Britse dames zo het goud af.

  De Britse dames Katherine Grainger en Victoria Thornley leken in de dubbel-twee lange tijd op weg naar de overwinning. Grainger mocht vier jaar geleden al eens olympisch goud vieren, toen met Anna Watkins in de boot. Een tweede olympische titel op rij hing in de lucht, maar uiteindelijk staken de Poolse dames daar een stokje voor. 

  Magdalena Fularczyk-Kozlowska en Natalia Madaj begonnen met de finish in zicht aan hun eindsprint. Het werd een nek-aan-nekrace waarin de Poolse dames uiteindelijk aan het langste eind trokken. Na 7'40"10 mocht ze hun zegegebaar maken, daarmee waren ze 95 honderdsten sneller dan het Britse duo. Voor Katherine Grainger is deze zilveren medaille overigens al de vijfde plak over evenveel olympische deelnames.

  Uitslag dubbel-twee vrouwen
  1.Polen (Fularczyk-Kozlowska/Madaj)in 7'40"10
  2.Groot-Brittannië (Thornley/Grainger)7'41"05
  3.Litouwen (Vistartaite/Valciukaite)7'43"76