• home
 • video
 • pas verschenen

  Slovaakse broertjes Skantar slalommen naar goud in C2

  De Skantar-broers wonnen voor het eerst goud.

  Peter en Ladislav Skantar zijn in hun dubbelkano de laureaten geworden in de slalom (C2). De broers slalomden sneller dan hun concurrenten uit Groot-Brittannië (Florence-Hounslow) en Frankrijk (Peche-Klauss).

  In de halve finale hadden de broers Skantar zich nochtans niet echt laten opmerken. Het tweetal zakte met een zesde tijd van alle deelnemers af naar de finale en daarin was het vooral uitkijken naar de Duitsers Anton en Benzien.

  Tot eenieders verrassing konden de Duitsers de verwachtingen niet inlossen en waren het de Slovaken die met een score van 101.58 een gooi deden naar goud. Enkel Groot-Brittannië met het duo Florence-Hounslow (102.01) en Frankrijk met Peche-Klauss (103.24) kwamen nog in de buurt.

  Uitslag dubbelkano (C2)
  1. Ladislav Skantar - Peter Skantar (Slk)101.58
  2. David Florence - Richard Hounslow (Gbr)102.01
  3. Matthieu Peche - Gauthier Klauss (Fra)103.24