• home
 • video
 • pas verschenen

  Ruiters Philippaerts en Guéry: "Mikken op finaleplaats"

  Philippaerts en co zijn goed aangekomen in Rio.

  Nicola Philippaerts en Jérôme Guéry, onze twee ruiters in de jumping, mikken beiden op een olympische finale. Philippaerts kan in elk geval rekenen op gouden tips van papa Ludo.

  Nicola Philippaerts: "Mijn vader zal me veel tips geven"

  Zondag gaat de olympische jumpingcompetitie van start en daar nemen twee Belgische ruiters aan deel. Zowel voor Nicola Philippaerts als voor Jérôme Guéry worden het de eerste Spelen en beide ruiters mikken meteen op een finale.

  Afgelopen weekend kwam Philippaerts nog in actie op de jumping in Valkenswaard, waar hij met de overwinning ging lopen. "Zo'n wedstrijd vlak voor de Spelen was wel goed. Het is als ruiter heel belangrijk om in het wedstrijdritme te blijven."

  Nicola is niet de eerste Philippaerts op de Spelen. "Mijn vader heeft al vier deelnames achter de rug en is hier ook aanwezig als coach. Met zijn ervaring kan hij me zeker helpen en hij zal me deze week ook veel tips geven."

  "Of ik beter zal kunnen doen dan de twee vierde plaatsen van mijn vader, valt nog af te wachten. Het eerste doel is de finale halen en daarin kan alles. Dan begint iedereen weer vanaf nul en dat is het eigenlijk als een Grand Prix voor ons en dan moet je eigenlijk vooral een goede dag hebben."

  Jérôme Guéry: "Paard is goed aangekomen en ik voel me fris"

  Onze tweede ruiter, Jérôme Guéry, heeft met een finale hetzelfde doel als Philippaerts en ook hij is aangekomen met een goed gevoel. "Het paard is goed aangekomen en ook ik voel me fris."

  Dat paard is overigens niet het paard waarmee hij zijn kwalificatie heeft afgedwongen. "Papillon was goed, maar Grand Cru behaalde dit jaar erg goede resultaten. Het is ook een competitie van vier dagen en dat ligt de regelmatige Grand Cru iets beter."

  Dirk Demeersman: "Nicola en Jérôme hebben veel vertrouwen"

  Dirk Demeersman was er vier jaar geleden in Londen nog bij als ruiter, maar mag zich nu bondscoach noemen. "Ik heb weinig druk deze keer. Beide ruiters doen voor het eerst mee aan de Spelen, dus ook op dat vlak hoeft er niet veel. Een finale zou mooi zijn en is ook voor allebei het doel."

  "Nicola en Jérôme hebben veel vertrouwen en dat moeten we zien te behouden. Ze moeten hun wedstrijden voorbereiden zoals ze dat altijd doen en zo ontspannen mogelijk toeleven naar de jumping."

  "We konden maar twee ruiters afvaardigen en dat was geen makkelijke opgave. Met Grégory Wathelet hadden we een medaillekandidaat, maar we wisten al langer dat hij zijn paard verkocht had. De laatste tijd kwamen steeds meer ruiters in vorm, maar ik heb alle vertrouwen in deze twee jongens."