• home
 • video
 • pas verschenen

  Porto mag Depoitre niet opstellen in CL-voorronde tegen Roma

  Depoitre leert zijn ploegmaten kennen op training.

  We krijgen volgende week in de laatste voorronde van de Champions League geen duel tussen Thomas Vermaelen en Laurent Depoitre. De aanwinst van Porto is niet speelgerechtigd omdat hij al voor Gent Europees speelde.

  Maandag beklonken Porto en AS Roma elk een transfer met een Belg. Ze schreven Depoitre en Vermaelen net op tijd in voor hun confrontatie in de laatste voorronde van de Champions League volgende week.

  Maar dat was buiten de waard gerekend. Voor Vermaelen bij Roma is er geen probleem, maar Depoitre kan toch niet aantreden met Porto. 

  Depoitre was al met Gent aan de slag in de Europese voorronde tegen Vitolul en is daarom niet speelgerechtigd bij een andere ploeg in de voorrondes. Depoitre mag de kleuren van Porto wel verdedigen in de groepsfase van de Champions League of de Europa League.

  Een foutje van Porto? Dat wordt alvast ontkend. "We wisten dat de kans bestond dat hij niet mocht meespelen tegen Roma", geeft coach Nuno mee. "We probeerden het toch en hij nam van niemand anders een plek af."

  "Depoitre heeft kwaliteiten die ons heel wat oplossingen aanreiken. Maar bij Porto moet onze groep de kracht zijn. Dat willen we tonen."

  Debuut vrijdagavond tegen Rio Ave?

  Depoitre maakt mogelijk morgenavond zijn debuut bij Porto, dan opent de roemrijke ploeg het seizoen met een uitmatch bij Rio Ave.

  Depoitre op training