• home
 • video
 • pas verschenen

  Pieters eindigt eerste dag als vierde, Colsaerts is negende

  Vooral Thomas Pieters begon sterk aan zijn golftoernooi.

  0 / 0

  Vooral Thomas Pieters begon sterk aan zijn golftoernooi.

  Het olympisch golftoernooi is goed begonnen voor de Belgen. Thomas Pieters en Nicolas Colsaerts losten de verwachtingen in en golften zichzelf allebei naar een plaatsje bij de top tien. Pieters is na dag één zelfs vierde, Colsaerts houdt het op een gedeelde negende plaats.

  Voor het eerst sinds 1904 waren er vandaag opnieuw golfers aan zet op de Olympische Spelen. Thomas Pieters kreeg de eer om als eerste Belg in de geschiedenis af te slaan op het toernooi en deed dat met verve.  

  De 24-jarige Belg begon meteen met een birdie en bleef ook bij de volgende holes sterk presteren met par-scores. Daarmee vertoefde de golfer vanaf de start bovenaan in de tussenstand. Een rol die hij, ondanks een bogey bij hole 8 en 14, niet meer zou lossen.

  Pieters bleef daarna birdies en pars afwisselen en eindigde met een uitstekende score van -4. De Belg staat daarmee na één dag op een gedeelde vierde plaats.

  Vooral de wind leek sterk te spelen op het golfterrein in Rio, maar dat had geen invloed op de prestatie van Pieters. "In het begin viel het nog mee met de wind, halverwege werd het iets moeilijker. En dan komen precies die holes die het lastigst zijn", zegt Pieters.

  "Gelukkig ben ik er goed doorgekomen. Het vertrouwen zit goed en het was leuk om te eindigen met een birdie. Ik had echt de goede flow te pakken op deze eerste dag."

  Nicolas Colsaerts is voorlopig negende

  Ook Nicolas Colsaerts verscheen vandaag op de green. Hij miste meteen zijn afslag en zag zijn golfballetje in de rough neervallen. Colsaerts herpakte zich snel, maar bleef wisselvallig presteren bij de eerste holes.

  Onze landgenoot had daarna gelukkig een stevige eindsprint in huis. Hij liet op de laatste vier holes drie birdies optekenen en dwong in extremis nog een plaats in de top tien af. Met een score van -3 eindigt de golfer zijn eerste dag op een gedeelde negende plaats.

  Morgen komen de golfers opnieuw in actie op deze Olympische Spelen voor de tweede ronde in het toernooi. De beste na vier rondes mag zich meteen de eerste olympische kampioen sinds 112 jaar noemen. De eerste plaats is voorlopig in handen van de Australiër Marcus Fraser met een score van -8.

  Colsaerts: "Lastige wind, maar goed resultaat"

  Net als Thomas Pieters had Nicolas Colsaerts af te rekenen met de felle wind op het golfterrein. "De wind maakte het knap lastig, je moet echt op je tellen passen. Het is belangrijk dat je heel geconcentreerd op de baan staat."

  "Met mijn wedstrijdbegin ben ik wel niet echt tevreden. Ik maakte enkele vermijdbare fouten en daardoor werd mijn geduld op de proef gesteld."

  "Gelukkig was mijn einde stukken beter. Ook Thomas Pieters deed het heel goed, ik merkte vanochtend al dat hij snel onder par dook. Het is een goede dag voor ons allebei."