• home
 • video
 • pas verschenen

  OGC Nice brengt met aangepast truitje hulde aan slachtoffers aanslag

  Op het shirt staan de namen van de 85 slachtoffers.

  OGC Nice zal zondag op de eerste speeldag van de Ligue 1 tegen Stade Rennes aantreden in een speciaal wedstrijdshirt. Op het truitje zullen de namen van de 85 slachtoffers van de aanslag in Nice prijken.

  Op 14 juli, de Franse nationale feestdag, reed een man met een vrachtwagen in op een mensenmassa op de Promenade des Anglais in Nice. Daarbij vielen 85 doden en meer dan 400 gewonden.

  De lokale eersteklasser wilde zijn eer betuigen aan de slachtoffers en nabestaanden van de terreurdaad. Daarom werd een speciaal shirt ontworpen waarop de namen van de 85 slachtoffers staan in de vorm van een groot hart.

  De truitjes zullen na de wedstrijd worden verkocht en de opbrengst daarvan gaat naar het slachtofferfonds. Het hart zal ook prijken op de truitjes van Rennes, de tegenstander van Nice op de openingsspeeldag.

  De shirts van Nice en Rennes: