• home
 • video
 • pas verschenen

  Lotto-Soudal trekt met acht Belgen naar de Vuelta

  De Gendt neemt na zijn uitmuntende Tour ook deel aan de Vuelta.

  Wielerploeg Lotto-Soudal trekt met maar liefst acht Belgen naar de Vuelta. Onder anderen Thomas De Gendt, die in de afgelopen Ronde van Frankrijk de rit won met aankomst bovenop de Mont Ventoux, is van de partij. Adam Hansen is de negende renner in de selectie. De Australiër probeert zijn 16e grote ronde op een rij uit te rijden.

  Bart De Clercq werd vorig jaar veertiende in het algemene klassement van de Vuelta en hoopt ook dit jaar een goed resultaat neer te zetten. Hij is een van de acht Belgen die voor Lotto-Soudal aan de start zal verschijnen.

  Naast De Clercq, staan er met Sander Armée, Thomas De Gendt, Gert Dockx, Maxime Monfort, Tosh Van der Sande, Louis Vervaeke en Jelle Wallays nog zeven landgenoten op de deelnemerslijst. De Australiër Adam Hansen rijdt zijn 23e grote ronde en zijn 16e op een rij.

  Thomas De Gendt breit met de Vuelta een verlengstuk aan zijn al meer dan geslaagd seizoen. De Gendt won in de Tour de rit naar de Mont Ventoux en droeg ook een aantal dagen de bolletjestrui. Hij zal ook in deze ronde een van de speerpunten zijn van de ploeg.

  De 27-jarige Jelle Wallays is binnen de Lotto-Soudal-ploeg de enige debutant in de Ronde van Spanje, zijn eerste grote ronde uit zijn carrière.

  Vervaeke en Monfort voor het klimwerk

  Louis Vervaeke begon sterk aan het seizoen met een elfde plaats in de Ronde van het Baskenland. Het 22-jarige klimtalent mocht vorig jaar kennismaken met de Giro en mag nu zijn kwaliteiten tonen in de Ronde van Spanje.

  Daarin zal hij worden bijgestaan door Maxime Monfort die met zijn 33 jaar heel wat ervaring heeft in het rondewerk. Monfort eindigde al vier keer in de top 20 van het eindklassement. De 71e editie van de Vuelta gaat van start met een ploegentijdrit op 20 augustus in Ourense en eindigt op 11 september in de Spaanse hoofdstad Madrid.

  Nog eens de volledige selectie van Lotto-Soudal voor de Vuelta:

  • Jelle Wallays
  • Louis Vervaeke
  • Louis Vervaeke
  • Gert Dockx
  • Tosh Van der Sande
  • Sander Armée
  • Thomas De Gendt
  • Bart De Clercq
  • Maxime Monfort
  • Adam Hansen (Aus)

  Tweet:

  Fiets nog eens met De Gendt de Mont Ventoux op: