• home
 • video
 • pas verschenen

  Kevin Borlée: "Mijn voet doet nog altijd pijn"

  Kevin Borlée is nog steeds niet volledig fit.

  0 / 0

  Kevin Borlée is nog steeds niet volledig fit.

  Kevin Borlée komt straks voor het eerst in actie op het olympisch atletiektoernooi. Na zijn 5e plek individueel vier jaar geleden in Londen gaat hij dit keer zonder concrete ambities en met veel twijfels de competitie in.

  Vanavond gaat in het Estádio Olímpico João Havelange in Rio het olympisch atletiektoernooi van start. Meteen komen vier Belgische atleten aan de bak, waaronder Kevin Borlée samen met broer Jonathan in de reeksen van de 400 meter. "Ik heb nog steeds last van mijn voetblessure", vertelt Kevin voor de competitie.

  "De blessure stuurt mijn trainingsplannen in de war. Ik moet mij focussen op wat ik moet doen, maar ik voel elke keer mijn pijnlijke voet en dan is dat niet eenvoudig. Ik blijf echter hard voortwerken en we doen er alles aan om de pijn zo draaglijk mogelijk te maken. Dit hoort bij de sport."

  "Nu is het zaak om mijn blessure te vergeten. Sinds het EK in Amsterdam heb ik het moeilijk gehad om het goeie ritme te vinden, maar ik weet dat ik beter ben dan de tijden die ik dit seizoen al heb laten optekenen. We kijken wedstrijd per wedstrijd. Grote uitspraken kan ik niet doen door het missen van trainings- en wedstrijdritme."

  Jonathan Borlée: "Voel me steeds beter en beter"

  In tegenstelling tot tweelingbroer Kevin, gaat het met Jonathan Borlée alsmaar beter. "De voorbereiding is tot dusver zeer goed verlopen", vertelt Jonathan Borlée. "Op papier hebben we met de 4x400m-ploeg meer kans, maar ook individueel willen we zo ver mogelijk geraken."

  "In 2012 behoorden we tot de favorieten, hier zijn we na een moeilijk seizoen niet bij de besten. De bedoeling is evenwel om hier onze beste niveau te halen."

  Ook Jacques Borlée blikte even vooruit. "Jonathan lijkt opnieuw een goed niveau te halen, ook Kevin is in vorm maar heeft het moeilijk met zijn blessure. We gaan zonder stress de competitie in."

  "In de individuele 400 meter willen we vertrouwen opdoen voor de aflossing. Eerst wordt het zaak om daar de finale te halen. Ik heb altijd gezegd dat zodra we in die eindstrijd zitten, we 20 procent kans hebben om een medaille te pakken."