• home
 • video
 • pas verschenen

  Italiaanse schermster draagt medaille op aan Brusselse terreurslachtoffers

  Di Francisca (links) droeg haar medaille op aan de terreurslachtoffers.

  Elisa Di Francesca heeft Italië een twaalfde medaille bezorgd. De floretschermster droeg haar zilver op aan de terreurslachtoffers van Brussel en Parijs. Na de podiumceremonie toverde de Italiaanse een Europese vlag tevoorschijn.

  "Ik wou onze vlag laten zien met een boodschap", verklaarde Di Francesca haar actie. "Europa bestaat en is verenigd. En alleen zij aan zij kunnen we onze problemen en angsten overwinnen."

  De schermster verwees expliciet naar de aanslagen in Parijs en Brussel. "We mogen ons niet in onze huizen verschansen, zoals zij willen dat we doen. We moeten elkaar liefhebben en niet bang zijn van elkaar."

  Op 13 november 2015 vielen 130 doden en honderden gewonden in Parijs. Vier maanden later stierven 32 mensen een bomaanslag op de luchthaven van Zaventem en de metro in Brussel. IS eiste de aanslagen op.