• home
 • video
 • pas verschenen

  Groot-Brittannië wint gedroomde finale ploegensprint in olympisch record

  De Britten verbeterden het olympisch record tot twee keer toe.

  0 / 0
  Groot-Brittannië heeft de finale van de ploegensprint gewonnen van rivaal Nieuw-Zeeland. De Britten fietsten een olympisch record bijeen en mogen de eerste gouden medaille in het baanwielrennen vieren. Frankrijk snoepte het brons af van Australië.

  Groot-Brittannië begon het teamsprintnummer meteen met een knaller van formaat. Philip Hindes, Jason Kenny en Callum Skinner fietsten in de kwalificaties meteen het olympisch record van de tabellen en plaatsten zich uiteraard met de beste tijd voor de tweede ronde. 

  In die tweede ronde reden de verschillende landen voor een plaatsje in de medailleraces. Nieuw-Zeeland toonde daarin meteen dat Groot-Brittannië niet te hoog van de toren hoefde te blazen, want de Kiwi's verbeterden verrassend het minuten oude olympisch record van hun Britse concurrenten.

  Hindes, Kenny en Skinner lieten zich niet intimideren en plaatsten zich in hun tweede ronde met gemak voor de finalewedstrijd. Frankrijk en Australië waren de besten van de rest en mochten in een onderling duel uitmaken wie wegfietste met het brons. 

  Terwijl het Franse sprintteam zijn bronzen plak veiligstelde, maakte de velodroom in Rio zich op voor dé gedroomde finale tussen Nieuw-Zeeland en Groot-Brittannië.

  Daarin werd snel duidelijk dat de Britten een maatje te groot waren voor hun rivalen. Hindes en co reden opnieuw het olympisch record van de tabellen en mochten de eerste gouden medaille van deze Spelen in het baanwielrennen vieren.

  Voor Groot-Brittannië is het de derde eindwinst op rij in de teamsprint van het baanwielrennen. Eerder waren de Britten ook al de besten in Peking en Londen.

  Uitslag ploegsprint
  1. Groot-Brittannië42"440
  2. Nieuw-Zeeland42"542
  3. Frankrijk43"143

  Bekijk hieronder nog eens de finale in de ploegensprint: