• home
 • video
 • pas verschenen

  Engleder zegt het schieten op drie posities vaarwel met goud

  Engleder houdt er na deze Spelen mee op.

  Barbara Engleder heeft met een knalprestatie afscheid genomen van het schieten op drie posities. De Duitse won haar gouden medaille na een spannende finale van de Chinese Zhang Binbin. Het was bovendien de laatste wedstrijd voor Engleder, die na deze Spelen haar pistool voorgoed opbergt.

  In het schieten van op drie posities moeten de dames op een afstand van 50m in drie verschillende houdingen naar de roos mikken. In eerste instantie schieten de schutters liggend, daarna knielend en uiteindelijk staand.

  Barbara Engleder toonde zich in deze veelzijdige schietdiscipline op een haar na de beste. De Duitse kwam in haar finale uit tegen de Chinese Zhang Binbin en haalde het met een score van 458,6. Daarmee bleef ze heel nipt haar concurrente voor die een puntentotaal van 456,4 realiseerde.

  Engleder wist na haar gewonnen finale geen blijf met haar vreugde. "Het eerste wat ik nu doe, is een biertje drinken. Ik kan echt niet geloven dat ik gewonnen heb. Toch zijn dit mijn laatste Spelen, ik ben 34 jaar oud en heb een zoontje die een stabiele opvoeding nodig heeft."

  Uitslagen schieten op drie posities:

  1. Barbara Engleder (Dui) - 456,6
  2. Zhang Binbin (Chi) - 456,4
  3. Du Li (Chi) - 447,4