• home
 • video
 • pas verschenen

  Deriglazova wint titatenduel tegen Italiaanse titelverdedigster

  Wereldkampioene Inna Deriglazova pakt nu ook olympisch goud.

  De Russin Inna Deriglazova is de nieuwe olympische kampioene in het floret schermen. Ze versloeg titelverdedigster Elisa Di Francisca in de finale, waarmee ze een einde maakt aan de zestienjarige hegemonie van de Italiaanse vrouwen in het floret schermen op de Spelen.

  Inna Deriglazova  is regerend wereldkampioene, Elisa Di Francisca is drievoudig wereldkampioene en won goud in Londen. Toch kwam het titatenduel maar moeizaam op gang.

  Beide schermsters wachtten behoudend af, maar Deriglazova pakte de wedstrijd gestaag in handen. Toch won de Russin uiteindelijk met het kleinste verschil. Voor het eerst sinds Atlanta 1996 gaat niet een Italiaanse met het goud naar huis.

   De Tunesische Ines Boubakri won de strijd om het brons tegen de Russin Aida Shanaeva. Zij is de eerste Afrikaanse schermster die een medaille pakt op de Spelen.