• home
 • video
 • pas verschenen

  Coach van Timmers mogelijk aan de slag bij Nederlandse zwembond

  Ronald Gaastra, de coach van Pieter Timmers, is einde contract bij de Vlaamse Zwemfederatie. De Nederlander wil nu eventueel in eigen land aan de slag als technisch directeur bij de zwembond.

  Voor de start van de Spelen kreeg Ronald Gaastra te horen dat zijn contract bij de Vlaamse Zwemfederatie niet verlengd zal worden. De zilveren medaille van Pieter Timmers verandert daar niets aan. De Nederlandse zwemcoach moet dus op zoek naar een andere job en heeft die misschien al gevonden bij de Koninklijke Nederlandse zwembond.

  Daar zoeken ze een nieuwe technisch directeur om Joop Alberda op te volgen. "Ik heb in principe een akkoord bij mijn huidige club maar ik heb gezegd dat ik blijf, behalve als ik bij de Nederlandse bond een veelbelovende baan krijg."

  Maar er is zeker nog geen overeenkomst met de KNZB. "Zij willen een algemeen technisch directeur voor alle zwemsporten en daarnaast een hoofdcoach die aan het bad staat. Ik opteer voor een functie zoals Alberda die invulde. Ik wil onafhankelijk kunnen werken. De coach van de coaches. Iemand die kan sturen, zonder dat hij eigenbelang heeft."

  Volgens Gaastra kan er daarover zeker nog onderhandeld worden. "Alles in Nederland is nu vloeibaar."