• home
 • video
 • pas verschenen

  Coach Van Acker: "In niet te zware omstandigheden is er nog iets mogelijk"

  Zeilster Evi Van Acker blijft voorlopig onder de verwachtingen. Een bacterie die ze wellicht vorige maand al opliep in het water van Rio speelt haar parten. "In zware omstandigheden komt ze daardoor kracht tekort", legt coach Van Bladel uit.

  Enkele weken geleden werd Evi Van Acker getroffen door een zware maag-darminfectie, en daar is ze blijkbaar nog niet volledig van gerecupereerd. De zeilster heeft het moeilijk om gedurende een lange periode zware inspanningen te leveren.

  Coach Wil Van Bladel gaf vandaag toelichting bij Sporza. "Evi heeft begin juli een bacterie opgelopen die dysenterie veroorzaakt. Alle artsen zeggen dat dit ongeveer drie maanden lang het energieniveau ernstig kan verstoren. Gisteren werd duidelijk dat ze in zware omstandigheden energie tekort kwam, ze kon niet de kracht zetten om een topprestatie te leveren."

  Van Acker heeft de bacterie waarschijnlijk in Rio opgelopen. "We weten dat niet al het water gezuiverd wordt in deze baai en dat ook deze bacterie hier aanwezig is. De kans dat ze het hier heeft opgelopen door contact met het water is zeer groot."

  Morgen begint de 30-jarige zeilster aan haar vierde van zes wedstrijddagen. "Vandaag is het zaak om nog zoveel mogelijk te rusten om ervoor te zorgen dat ze maximaal kan presteren onder deze omstandigheden. Als de condities niet te zwaar zijn, denk ik dat het nog redelijk goed kan gaan. Ze gaat sowieso door, maar op welk niveau dat zal zijn hangt af van de omstandigheden en hoe ze reageert op wat we nu nog proberen te doen."