• home
 • video
 • pas verschenen

  Brazilië stoot door, titelverdediger Mexico is uitgeschakeld

  Vreugde bij het gastland, tranen bij de titelverdediger.

  In het voetbaltoernooi is de groepsfase afgewerkt. Brazilië boekte zijn eerste zege tegen Denemarken en stoot door naar de kwartfinales, Argentinië en titelverdediger Mexico zijn uitgeschakeld. Ontdek hier het schema van de kwartfinales, met onder meer Portugal-Duitsland.

  Brazilië begon aan het toernooi met een scoreloos gelijkspel tegen Zuid-Afrika en ook in hun tweede partij tegen Iran konden Neymar en zijn ploegmaats niet scoren en winnen. Afgelopen nacht lukte het dan toch voor het gastland, dat Denemarken inblikte met 0-4, meteen de eerste doelpunten voor Brazilië op het toernooi. Daarmee plaatst het land zich voor de kwartfinales, net als Denemarken.

  Buurland Argentinië verging het minder goed. Met een 1-1-gelijkspel tegen Honduras eindigen de Argentijnen derde in hun groep en zijn ze dus uitgeschakeld. Europees kampioen Portugal en Honduras stoten wel door in die groep.

  Ook voor uittredend olympisch kampioen Mexico zit het toernooi er al op. De titelverdediger verloor met 1-0 van Zuid-Korea en moet zijn koffers pakken. Naast groepswinnaar Zuid-Korea stoot ook Duitsland door. In de laatste groep plaatsten Nigeria en Colombia zich voor de kwartfinales, ten koste van Japan en Zweden.

  In de kwartfinales ontmoet Brazilië Colombia, Zuid-Korea neemt het op tegen Honduras. In de andere tabelhelft is Portugal-Duitsland de topaffiche, Denemarken kijkt Nigeria in de ogen. De wedstrijden worden zaterdag en zondag afgewerkt.

  De kwartfinales
  Portugal - DuitslandZaterdag 18u (Belgische tijd)
  Nigeria - DenemarkenZaterdag 21u
  Honduras - Zuid-KoreaZondag 0u
  Brazilië - ColombiaZondag 3u

  Bekijk de samenvatting van Denemarken - Brazilië: