• home
 • video
 • pas verschenen

  Aerents en Heersbrandt sneuvelen in reeksen 50m vrij

  0 / 0
  Jasper Aerents en François Heersbrandt hebben niet kunnen stunten in de reeksen van de 50 meter vrije slag. Beide Belgen kwamen er in hun nummer niet aan te pas. Aerents en Heersbrandt werden allebei zevende in hun reeks en zijn uitgeschakeld voor de halve finales.

  Jasper Aerents reageerde ontgoocheld na afloop van zijn 50m. De zwemmer tikte in baan vier aan in 22'61" en bleef met die tijd ver boven zijn persoonlijk record van 22'17".

  "Dit is heel jammer, want ik had na mijn goede wedstrijd in de aflossing het gevoel dat er wel wat in zat. Mijn start was goed, maar de laatste tien meter waren heel zwaar. Als je dan kijkt naar die tijd, dan kan ik alleen maar ontgoocheld zijn."

  Aerents realiseerde met zijn 22'61" de 39e tijd van alle deelnemers en kwam daarmee uiteraard niet in aanmerking voor een plaats in de halve finales.

  Heersbrandt: "Trots dat ik hier stond"

  Ook voor François Heersbrandt zitten de Olympische Spelen erop. De 26-jarige Belg kon met 22'58" ook niet overtuigen en bleef ver boven de beste tijd van de Oekraïner Andrij Govorov (21'49"). 

  "Het was een moeilijke wedstrijd, maar ik ben eigenlijk al trots dat ik hier sta. Normaal gezien moet ik in staat zijn een halve finale te zwemmen, maar mijn voorbereiding was verre van ideaal."

  Heersbrandt onderging enkele maanden geleden nog een ingrijpende operatie aan de knie en dat heeft zo zijn weerslag gehad op zijn race. "Tijdens mijn opwarming voelde ik nog wat pijn, maar ik heb geen spijt. Het voornaamste is nu om die knie opnieuw in orde te krijgen."