• home
 • video
 • pas verschenen

  Zuid-Koreaan Jin pakt derde opeenvolgende olympische titel in het schieten

  Voor Jin Jong-oh is het al de vierde olympische titel.

  De Zuid-Koreaan Jin Jong-oh heeft het pistoolschieten vanaf 50 meter gewonnen. Het is zijn derde opeenvolgende olympische titel op dat nummer. Hij haalde het voor een Vietnamees en een Noord-Koreaan.

  Jin, die geen medaille kon pakken in de 10 meter met het luchtpistool, kwalificeerde zich met de hoogste score van alle deelnemers en herhaalde dat kunstje ook in de finale.

  Met 193.7, een olympisch finalerecord, haalde hij het daarin voor de Vietnamees Hoang Xuan Vinh (191.3), in Rio al winnaar van de 10 meter met het luchtpistool, en de Noord-Koreaan Han Seung-woo (172.8). 

  Voor Jin is het zijn vierde gouden medaille op een olympisch schiettoernooi, zijn derde opeenvolgende in het pistoolschieten vanaf 50 meter. In Londen pakte hij ook de titel op de 10 meter met het luchtpistool.

  Jin is de eerste schutter die drie keer op rij goud verovert in dezelfde schietdiscipline. De Duitser Ralf Schumann werd in 1992, 1996 en 2004 olympisch kampioen in het snelvuurpistoolschieten vanaf 25 meter, maar slaagde er niet in drie opeenvolgende olympische titels te behalen.

  Het podium:

  1. Jin Jong-oh (Z-Ko) - 193.7 (OFR)
  2. Hoang Xuan Vinh (Vie) - 191.3
  3. Han Seung-woo (Z-Ko) - 172.8