• home
 • video
 • pas verschenen

  Zieke Van Acker moet achtervolgen: "Een medaille kan nog"

  Van Acker staat voorlopig tiende.

  0 / 0

  Van Acker staat voorlopig tiende.

  Evi Van Acker staat na drie dagen zeilen pas tiende in de Laser Radial-klasse. De bronzenmedaillewinnares van Londen is ziek en kan voorlopig niet beter. "Ik probeerde er niet te veel aan te denken, maar vandaag zat er niet meer in."

  Van Acker voer vandaag naar een 16e en een 15e plaats en zakte daardoor terug naar plaats tien in het klassement. "Het was geen goede dag vandaag", klonk het achteraf bij Sporza.

  "Ik voel mij niet goed en ben ziek. Dat verklaart waarom het niet goed ging. Ik probeerde er niet te veel aan te denken tijdens de race en gewoon mijn best te doen, maar meer zat er niet in vandaag."

  "De rustdag is welgekomen. Het belangrijkste is om opnieuw beter te worden. Er is nog veel mogelijk want iedereen vaart met ups en downs. Ik probeer mijn best te doen de komende dagen en zal alles geven. Ik geloof absoluut nog in een medaille."

  Coach Wil van Bladel pikt in. "Als de hartslag tijdens de race niet boven de 120 gaat, dan is er iets grondig mis. Ze kan geen kracht zetten en dat is in deze sport net heel belangrijk. We hebben de dokter dan ook gevraagd om langs te komen."