• home
 • video
 • pas verschenen

  Zelfs kapotte badmuts kan Phelps niet afstoppen

  Phelps droeg zijn geleende badmuts binnenstebuiten.

  Met de zege in de 4x200 meter vrije slag heeft Michael Phelps zijn verzameling gouden medailles nog wat aangedikt. De meest succesvolle olympiër zit nu aan 21 gouden plakken. Zelfs een kapotte badmuts kon hem afgelopen nacht niet afstoppen.

  De Amerikaanse startzwemmer Conor Dwyer had net zijn 200 meter afgelegd, toen Phelps hem op de schouder tikte: "Diddy, kijk naar mijn badmuts, ik heb geen badmuts meer."

  Phelps zou de laatste vier lengtes van de Verenigde Staten voor zijn rekening nemen, maar had zijn badmuts kapot getrokken vlak voor de start. Dwyer leende zijn exemplaar uit aan Phelps, al ging dat niet zonder problemen.

  "We hebben allemaal verschillende sponsors, dus moest Michael mijn badmuts binnenstebuiten dragen", vertelt Dwyer over het zwarte kleinood. "Maar hij heeft al goud gepakt zonder duikbril, dus ik denk niet dat een andere badmuts hem al te veel gehinderd heeft."

  De Amerikaan verwijst naar de finale van de 200 meter vlinderslag in Peking acht jaar geleden. De duikbril van Phelps vulde zich toen met water, waardoor hij noodgedwongen zijn slagen moest tellen. Phelps won de finale in een wereldrecord.

  De normale badmuts:

  Het geleende exemplaar: