• home
 • video
 • pas verschenen

  Vanluchene out op 200m wisselslag: "Was gekomen voor halve finales"

  Vanluchene werd 23e en is uitgeschakeld.

  0 / 0

  Vanluchene werd 23e en is uitgeschakeld.

  Emmanuel Vanluchene is uitgeschakeld in de eerste reeks van de 200m wisselslag. De Belg zwom naar een matige 2'01"36 en werd daarmee 23e. Vanluchene mist daardoor de halve finales.

  Emmanuel Vanluchene (23) kreeg in de eerste reeks van de 200m wisselslag het gezelschap van enkele mindere goden. De Amerikanen Ryan Lochte en Michael Phelps, de topfavorieten op deze afstand, werden in een andere reeks ingedeeld.

  Vanluchene kon zich daardoor wel niet optrekken aan het niveau van zijn tegenstanders. Bovendien vertrok de zwemmer naar eigen zeggen iets te traag in de eerste 50m. Hij probeerde nog aan te dringen in zijn lengte crawl, maar slaagde er niet in om het tij te doen keren.

  Vanluchene zwom uiteindelijk naar een matige 2'01"36 en werd daarmee derde in zijn reeks na een Luxemburger en een Chinees. Hij werd uiteindelijk 23e en mist daardoor de halve finales.

  Vanluchene: "Ik was gekomen voor halve finale, jammer dat ik hier faal"

  Vanluchene blikte bij Sporza niet zo tevreden terug op zijn wedstrijd. "Ik lag bij de rugslag al te veel achter en ik voelde dat het niet zo soepel draaide. Bij de crawl probeerde ik nog wat recht te zetten, maar toen was het al te laat."

  "Het is jammer dat ik hier faal, want ik was gekomen voor een halve finale. Uiteraard heb ik met enkele blessures geen ideale voorbereiding gehad."

  "Ik ben wel blij dat ik hier geraakt ben, hoor. Na alle moeilijke momenten is dat al een prestatie op zich. Nu probeer ik nog wat te genieten van Rio en ga ik ook nog wat supporteren voor de andere zwemmers."