• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Tichelt over blauw oog: "Wilde verhalen zijn compleet uit de lucht gegrepen"

  0 / 0
  Bronzen Dirk Van Tichelt werd gisterenavond gevierd in het Belgian House in Rio, maar al snel ging het opnieuw over zijn blauw oog. Hij ontkracht de wilde verhalen die intussen de ronde doen over het incident. "Ben er van geschrokken hoe snel dat allemaal gaat. Ik wil dit afsluiten."

  Toen Van Tichelt gisteren de pers te woord stond met een blauw oog, kwam de geruchtenmolen al snel op gang. Volgens het BOIC waren zijn verwondingen het gevolg van een gestolen gsm, volgens een Braziliaanse krant zou de Belg een callgirl hebben achtervolgd. Maar wat is er nu waar en wat niet? "Mijn sparringpartner stond met een meisje te praten en besefte plots dat zij zijn gsm gestolen had", vertelt Van Tichelt zijn verhaal.

  "Het meisje liep dan een hotel binnen. Mijn vriend was kwaad, maar mocht het hotel niet in van de security. Er werd wat getrokken en geduwd en ik probeerde de twee partijen uit elkaar te halen. Zo heb ik een slag gekregen van iemand van de security. Ik heb er zelf de politie bijgehaald en heb een klacht ingediend."

  Waarom ontkende Van Tichelt dan in eerste instantie de feiten? "Rio is zo'n mooie stad. Er wordt al zo vaak gezegd dat het hier gevaarlijk is, ik wou niet dat de stad nog een slechtere naam kreeg. Bovendien wou ik zelf de vreugde van mijn medaille en de Spelen behouden. Wij krijgen af en toe wel eens kloppen in het judo, dus ik dacht: "ik zal zeggen dat het daarvan komt"."

  Ondertussen kreeg het verhaal heel wat aandacht in de media en duikt er hier en daar ook een andere versie van de feiten op. "Ik ben er zelf ook van geschrokken hoe snel dat allemaal gaat en wat ze er allemaal bijhalen. Dat is compleet uit de lucht gegrepen."

  "Ze maken daar nu een hele grote verhaallijn van en dat is een beetje jammer. Ik wou de naam van de Olympische Spelen net niet besmeuren dus dit is spijtig. Ik wil het incident graag afsluiten en opnieuw genieten van mijn medaille."

  De Smedt: "We kennen het verhaal, al de rest is fantasie"

  Het BOIC stuurde gisteren al een officiële mededeling de wereld in over incident en delegatieleider Eddy De Smedt blijft bij die versie van de feiten. "Wij proberen rustig en sereen te blijven. Ik kan mij alleen maar beperken tot de feiten."

  "We hebben ons geïnformeerd bij het consulaat. Het relaas van Dirk komt overeen met de vaststellingen in het politierapport. Voor ons is deze zaak afgesloten."

  "Hij heeft een klap gekregen en dat is ongelukkig, maar al de andere verhalen kan ik tegenspreken.Dat is allemaal fantasie."

  Ulla Werbrouck plaagt "bokser" Van Tichelt:

  "Ben geen goeie bokser, wel een goeie boksbal"

  Dirk van Tichelt: "Sparringpartner praatte met een meisje en besefte dat gsm gestolen was"

  Judoka Van Tichelt doet ook aan duiken in Rio