• home
 • video
 • pas verschenen

  Turnfederatie bevestigt: "Uitsluiting van Van Gelder is definitief"

  De uitsluiting van Yuri van Gelder is definitief.

  De internationale turnfederatie (FIG) heeft een mogelijke terugkeer van turner Yuri van Gelder officieel een halt toegeroepen. "Op basis van onze regels kan hij niet meer terugkeren", klinkt het.

  De Nederlandse turner Yuri van Gelder werd afgelopen maandag wegens wangedrag terug naar huis gestuurd. Van Gelder ging stevig op stap om zijn finaleplaats aan de ringen te vieren, maar dat was niet naar de zin van het Nederlands Olympisch Comité.

  De Nederlandse ringenspecialist was het niet eens met die beslissing en besloot een advocaat in de arm te nemen om een terugkeer mogelijk te maken. "We zijn nu bezig om te zien op welke wijze dat het beste kan, bijvoorbeeld door het aanspannen van een kort geding", zegt zijn advocaat Cor Hellingman.

  Maar de internationale turnfederatie FIG heeft in een officieel bericht laten weten dat een terugkeer onmogelijk is. "Op basis van onze regels kan hij niet meer deelnemen aan de olympische toestelfinale", klinkt het.

  FIG heeft inmiddels al een vervanger voor het Nederlandse enfant terrible aangewezen. De Fransman Danny Pinheiro Rodrigues wordt maandag een van de tegenstanders van onze landgenoot Dennis Goossens.